Speltakken


Scouting St. Willibrordus Treebeek biedt scouting activiteiten aan voor alle leeftijden vanaf 5 jaar. De leeftijdsgroepen zijn opgedeeld in zogenaamde “Speltakken” met elk hun eigen thema en bijbehorende activiteiten. Neem contact op voor meer informatie.


bevers_logo

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. De jongens en meisjes van de Bevers gaan elke opkomst naar het Dorp Hotsjetonia. In de huizen van het dorp vindt je Proffessor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, stanley Stekker, Sterre en Steven Stroom, Keet en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld. Met de bewoners en bezoekers van het dorp wordt er gespeeld, geknutseld en een begin gemaakt met echte scoutingwerk als tenten bouwen en vuur maken. Daarnaast wordt elk scoutingjaar altijd feestelijk afgesloten!

Opkomst: meisjes en jongens op vrijdagavond van 18.15 tot 19.45


welpen_logo

Welpen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek van Rudyard Kipling beleven ze de spannendste avonturen. De Jungle kent vele gebieden en overal is wel wat te beleven. Ze spelen spellen, zijn creatief en ontwikkelen stap voor stap hun scoutingvaardigheden. Samen met Balou, Raksha en Bagheera zijn de meiden op vrijdagavond in de Jungle. De heren zijn hier op zaterdag met Chil en Kaa te vinden.

Opkomst: jongen en meiden op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30


scouts_logo

De jeugd van 11 tot en met 15 jaar heten scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep heeft geen themaverhaal meer maar aan de hand van activiteitengebieden ontwikkelen zij zich individueel en in groepsverband. Jongens en meiden draaien bij de scouts in één groep maar regelmatig hebben ze ook hun eigen programma. Scouts krijgen steeds meer zelfstandigheid en naast sport en spel en creativiteit staan scoutingtechnieken als kaart en kompas, kampvuurtechnieken en pionieren regelmatig op het programma.

Opkomst: jongens en meiden op zaterdagochtend van 09.00 tot 11.00


explorers_logo

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar heten explorers en organiseren in overleg met hun leiding zelf activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Ze gaan verder waar ze bij de scouts zijn opgehouden en zoeken programma’s die aansluiten bij hun leeftijd en ontwikkeling. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma. Elke vrijdagavond zijn de explorers in hun eigen sfeervol ingerichte ruimte te vinden.

Opkomst: jongens en meiden op vrijdagavond van 20.30 tot 22.30


roverscouts_logo

Scoutingleden tussen 18 en 23 jaar vormen de roverscouts. De gemengde groep heeft geen leiding maar worden aangestuurd door een adviseur. Zij maken hun eigen planning en programma’s zoals dat past bij hun volwassen leeftijd. De adviseur stuurt op de achtergrond en corrigeert waar nodig. Daarnaast beginnen leden vanaf de roverscouts langzaam aan andere taken binnen scouting zoals leiding geven. De roverscouts zijn net als de explorers op vrijdagavond aanwezig.

Opkomst: jongens en meiden op vrijdagavond van 21.00 tot 24.00